måndag 31 oktober 2011

Idag är det så skönt väder ute! Vi tog en ganska lång morgonpromenad och riktigt njöt av den varma solen även fast det var så tidigt på morgonen. Väl hemma igen la jag mig i soffan och slötittade på film och sedan gjorde jag pannkaka till lunch. Vad gjorde jag medan pannkakan jästes? Jo, slängde ihop en äppelpaj och självklart delar jag med mig av receptet, svinsvårt verkligen, därför lyxar jag till det och bjuder även på bildguidning ;)





ÄPPELSMULPAJ

Ugn: 200-225° - i ca 20 min

3 halvstora söta äpplen
lite kanel
ca 2 msk socker

125 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker









Gör såhär :
Börja med att kärna ur och skala äpplena, skär dem i tunna skivor och dela sedan på tre. Blanda socker och kanel i en bunke och snör ner äpplena dit - blanda om tills alla äppelbitar fått kanelsockret på sig och häll sedan ut dem i pajformen (där dom får ligga och gotta till sig medan smulet ska göras)
Smulet : Blanda socker, vetemjöl och margarin och knåda med händerna tills det blir en smulig massa (kan behövas stänkas i lite mer mjöl) - strö sedan smulet över äpplena och jämna ut - LITE kanel kan sedan strös på smulet för färgens skull.
In med pajen i ugnen och där får den stå i ca 20 min - sedan vila lite så den blir lite kyligare innan ätartajm. Serveras självfallet med vaniljvisp!

Inga kommentarer: